måndag 10 november 2008

Orka gnälla på Bengan

Märkligt vad det gnälls på Bengan till höger å vänster, inte bara Wikegård som verkar vara överdrivet negativ mot den maktlösa förbundskapten.

Men visst, själv kan jag också ha lite anmärkningar på bristen av coachning i matcher men samtidigt skall man inte bortse från att han har sämre förutsättningar än vad dem övriga förbundskaptenerna har. Ufa hade med sex spelare i Rysslands trupp, en i Tjeckien samt fyra spelare i Rysslands u20 trupp som var i Uppsala och lirade. 11 spelare totalt alltså ändå så gnäller dem inte trots ett ganska identiskt spelschema med HV71 och Linköping.

För att Sverige skall kunna ta upp konkurensen på allvar med Euro Hockey Tour nationerna (kanske inte Ryssland) så krävs det naturltigvis att Bengan får chansen att ta ut det absolut starkaste laget. Om han inte får ta ut det laget han vill ha med vilken funtion fyller han då egentligen?

Nä, hög tid för klubbarna att inse att det inte är ett dugg synd om dem och tittar man på övriga Champions League lag så har samtliga en rad med landslagsspelare men från dessa håll gnälls det inte.

Attityd förändring inom svensk landslagshockey krävs sannerligen men att påstå att det är Bengans fel att halva laget består av vattenbärare är såklart helt felaktigt.

Inga kommentarer: