onsdag 29 oktober 2008

"Världens näst bästa liga"

Trodde ärligt talat att inte ens den mest enögde svensken skulle idag kunna hävda att Elitserien är världens näst bästa liga, men ack vad fel jag har. Och den kommentaren kommer dessutom av en kommentator som till vardags kommenterar KHL. Skrämmande bara det. Lasse Kinch, du har inte många rätt.

Modo förlorade förra året mot Slovan Bratislava. Linköping blir förnedrade hemma mot Zurich, och förlorade dessförinnan mot Slavia Prag. HV gör idag förvisso en rätt så bra match mot den finska ligatvåan Espoo Blues men det räckte inte till annat än en uddamålsförlust. (Stor matchhjälte blev för övrigt Jari Tolsa).

Men nu är det väl ändå hög tid för alla enögda elitseriehypare att landa. KHL utklassar elitserien på alla sätt och vis och topplagen i Finland, Schweiz och Tjeckien är uppenbart bättre än dem svenska. Topplagen i Slovakien och Tyskland är nog inte heller långt ifrån den svenska toppstandarden.

Förutom Espoo - HV71 spelade idag Metallurg hemma mot Eisbären Berlin. Ryssarna vann med 5-2 efter en något tam inledning.

Övriga två matcher i dagens Champions Hockey League var Slovan Bratislava - Ufa 2-4 och Zurich - Slavia Prag 4-4.

Dem svenska lagen har mycket att bevisa även om det ser hyffast ut för HV att ta hem gruppen

Inga kommentarer: