lördag 19 juli 2008

America - The greatest nation in the world...

...eller så tycks i alla fall IIHF (Internationella Hockey Förbundet) tycka. Sex spelares kontrakt är för närvarande under granskning och tills granskningen är klar lagda på is.

Dem berörda spelarna är:

Alexander Radulov
Nikita Filatov
Thomas Mojzis
Jason Krog
Fedor Fedorov
Viktor Tikhonov

Alla dem nämnda spelarna är som bekant inblandade i övergångar mellan NHL och KHL, båda vägarna.

Att Radulov hade ett år kvar på kontraktet med Nashville är väl knappast någon hemlighet men att Malkin hade kontrakt med Metallurg när Pittsburgh värvade honom verkar inte bekomma IIHF ett dugg. NHL har ju för övrigt i alla år plockat spelare till höger o vänster, kontrakt eller inte.

Men nu när NHL får känna på sig egen medicin springer dem och gråter till IIHF och tycker att ryssarnas agerande är oacceptabelt. Dubbelmoralen borde skina igenom redan där. Inte nog med det, NHL har genom alla år motarbetat och stundtals kört över IIHF med hänvisning till att dem är helt fristående från IIHF. Ryska Hockey Federationen däremot tillhör IIHF men verkar inte få något för det.

Borde inte IIHF istället se över ryssarnas rygg före dem ser över NHL. Världen består ju trots allt av fler länder än USA och Kanada.

"Det är beklagligt att vi redan stöter på svårigheter när vi så sent som
förra veckan kom övrrens om ett avtal" säger IIHF president René Fasel


Han syftar då på det avtalet som skrevs på i måndags mellan KHL och NHL. Enda kruxet från NHL´s sida är väl att Radulovs övergång blev klar en veckan innan, men NHL verkar tycka att avtalet skall gälla retroaktivt. Om så är fallet antar jag att Metallurg jublar för dem lär väl kunna fakturera en rejäl summa pengar för Malkin som lämnade den ryska klubben för två år sedan trots ett gilltigt kontrakt.

Återigen märkligt av IIHF att leka moralpolis när det gäller Radulovs övergången när dem inte har haft ett dugg att säga till om tidigare när NHL har trotsat kontrakt till höger o vänster genom alla tider.

Som man bäddar får man ligga

Inga kommentarer: