tisdag 22 juli 2008

Wallin till Luleå?

Ryktenas tid är sannerligen här och SillySeason lever som vanligt upp till sitt namn. Det senaste i mängden av alla rykten är att Niclas Wallin skall vara väldigt nära Luleå.

Hur mycket sanning ligger det då i ett sådant rykte? Kan verkligen norrbottningarna locka till sig den fd. Stanley Cup mästaren?

Ja varför inte! Omständigheterna känns igen och ärligt talat låter det faktiskt ganska troligt. Det sägs att Carolina vill föryngra laget och att det då finns det inte riktigt plats för den stora backen Wallin som hade en rätt så tung säsong förra året.

Han äger redan ett hus i Boden (ca 3 mil ifrån Luleå) och har även sagt att han vill spela i Luleå när kontraktet med Carolina går ut. Niclas som är född norrbottning spelade även med Luleå under lockout säsongen och blev snabbt en publikfavorit med sitt hänsynslösa och hårda spel.

Om det är så att Carolina väljer att säga upp kontraktet med Wallin tror jag faktiskt Luleå är enda alternativet för Wallin som spelade VM så sent som i våras och har såväl Stanley Cup guld som SM guld (med Brynäs) på meritlistan.

På torsdag-fredag är det tänkt att Luleå skall presentera ett tungt nyförvärv och skulle det visa sig vara Wallin kan norrbottningarna skratta sig lyckliga då det utan tvekan skulle vara deras bästa back.

Uppföljning kommer…..

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är typ sådana namn som Niclas Wallin som Luleå måste droppa framöver för att framställas som trovärdiga. Wallin är en härligt grisig hockeyspelare som definitivt skulle göra ett gott jobb i Luleå. Jag håller tummarna för er!