onsdag 23 juli 2008

Brendl kommer lyckas i KHL

Många beskriver Pavel Brendl som slö och egoistisk vars talang är totalt bortkastad. En beskrivning som på många sätt å vis är sann men givetvis sanning med modifikation, för oduglig är det sista Brendl är.

Dem flesta höjde säkert på ögonbrynen när Mora värvade honom till säsongen 06/07. Brendl kom till Mora med två riktigt urusla säsonger bakom sig och det var väl få som trodde han skulle lyckas. Men med 57 poäng på 54 matcher hade han bevisat för den svenska hockey publiken att trots arbetsinsatsen är långt ifrån perfekt så är hans målfarlighet så pass unik att man kan ha överseende med hans ibland bristfälliga inställning på isen.

Något som Brynäs medgav och värvade Brendl för dem tre kommande säsongerna.

Tycker det var allmänt mycket gnäll på Brendl under fjolårssäsongen, framförallt från medias sida men detta till trots slutade han trea i elitseriens poängliga och när drog ihop sig till kvalserie var han definitivt den största enskilda faktorn att Brynäs klarade sig kvar i Elitserien. Det blev imponerande 22 poäng på 10 matcher från Brendl sida och Brynäs hade säkrat nytt kontrakt tack vare den odugliga Brendl som folk i allmänhet verkar ha en inofficiell tävling om vem som kan gnälla mest på honom.

Men till och med de största Brendl skeptikerna bör vara imponerad av en spelare som snittar på 2,2 poäng när det gäller som allra mest. Han har blivit bespottad att inte vara en lagspelare, något jag tvivlar att de övriga Brynäs spelarna håller med om, i alla fall inte efter kvalserien.

Brynäs har naturligtvis mycket att tacka Brendl för och i somras fick dem några miljoner fler anledningar att tacka honom för.

Brynäs vars klubb har varit misskött i några år nu fick som en skänk från ovan ett erbjudande från Torpedo Nizhny Novgorod om Brendl. Med en rätt så ansträngd ekonomi som faktiskt Brynäs har var budet alldeles för bra för att tacka nej till (Har aldrig hört några officiella siffror men det har snackas om 4,5 miljoner, men om det inte stämmer kan vi i alla fall vara säkra på att det rör sig om ett mångmiljon belopp) och Brendl håller nu på att packa sin väska för spel i KHL.

Och självklart, precis efter övergången var klar hördes det från folk ”han kommer aldrig att lyckas där borta” och ”Brynäs drog vinstlotten som slipper honom”.

Men självklart kommer Brendl lyckas där borta lika självklart som att allt Brendl förakt bara är ett resultat av avundsjuka för att han inte spelar i det egna laget.

Torpedo Nizhny Novgorod har förstärkt rejält inför säsongen med en rad defensivt skickliga spelare vilket öppnar för att Brendl får den rollen i laget han vill ha, dvs. totalanfall!

Inga kommentarer: