tisdag 29 juli 2008

Snart börjar det!

Ryssarna har redan smygstartat - snart är det även dags för dem svenska lagen att börja med sina försäsongsmatcher. Snart är augusti månad här och juli kan vi sätta i arkivskåpet.

Och visst börjar det hända saker på den svenska hockeymarknaden. Timrå har gjort klart med fyra (!) nya spelare till deras J20 lag. Kerčs jr och Vilkoits från Lettland, Emil Bariås från Norge och svensken Erik Lund som vänder hem från Bismarck Bobcats. Att Timrå lockar till sig fyra spelare, varav tre utläningar är återigen ett bevis på att klubben är ett alldeles ypperligt ställe för att utvecklas till en fullgod hockeyspelare. Ungefär samma väg som Regin gick.

I Djurgården sattes den sista pusselbiten (om dem inte framöver beslutar sig att ersätta Bremberg) i och med värvningen av David Schneider som bland annat på meritlistan har vunnit den finska ligan.

Färjestad vill naturligtvis inte vara sämre. Värvningen av den fd. Frölunda spelaren Ari Vallin var kanske något väntat men samtidgt ett riktigt kvitto på att det kommer att göra ont att åka till Värmland å spela ishockey i vinter. Vallin som närmast kommer från Yaroslav förväntas passa in alldeles perfekt i Färjestads fysiska spelidé.

Som sagt, snart är det ny månad med en rad träningsmatcher. Först ut bland elitserielagen är Luleå som tar sig an Forsbergs Icebreakers. Må så vara en ploj match men vilken underhållning det lär bli. Tror ni mig inte? Kika på deras prel. laguppställning:


Forwards
Peter Forsberg - Henrik Zetterberg - Markus Näslund
Nicklas Bäckström - Daniel Sedin - Henrik Sedin
Fredrik Modin - Jonathan Hedström - Robert Nilsson
Per Svartvadet - Andreas Salomonsson - Niklas Sundström
Fredrik Sjöström - Samuel Påhlsson -Alexander Steen

Backar
Mattias Timander - Hans Jonsson
Tobias Enström - Pierre Hedin
Anton Strålman - Alexander Edler
Douglas Murray - Mattias Öhlund

Det är lätt att konstatera att detta lag håller klasser högre än Tre Kronors VM lag i våras. Dock så är det som sagt en plojmatch men självklart kan spelare som Zetteberg, Bäckström och Stålman alltid vara riktigt sevärda.

Inga kommentarer: