onsdag 23 juli 2008

"Vi i Djurgårn"


Fredrik Bremberg hade 1,69 promille alkohol i blodet när han tidigare i sommras greps av polisen misstänkt för grovt rattfylleri.

Trots att när det gäller rattfylleri brukar bevisen vara otvivelaktiga, speciellt eftersom han blev stoppad av två polismän, är Bremberg just nu kvar i Djurgården.

"Vi i Djurgårn" är en fras som används flitigt av såväl ledare, spelare och supportrar för att på något sätta hissa Djurgården upp i skyarna och få dem framstå som en förebild för alla andra. Dem profilerar sig själva som Stockholms Stolthet och är alltid snabba att påpeka att "vi i Djurgårn har tagit tag i problemet si och så".

"Vi i Djurgårn" är en term som används såväl inom fotbollen som hockeyn men har såklart fått en starkare genomslagsförmåga i fotbollen då det är en betydligt större sport i huvudstaden.

Egentligen borde jag inte störa mig på ett uttryck som "Vi i Djurgårn" då många av tillfällerna det används är helt korrekt då Djurgården visar upp sig från sin absolut bästa sida, som exempelvis arbetet mot huliganismen i början av 2000-talet fick resultat. Dock hade det kanske lite med att göra att Djurgården konstant var ett av Sveriges bästa fotbollslag och supportarna hade inte mycket att vara frusterade över men idag är verkligheten något annat och spelarna har tvingas ta emot verbala hot från "Vi i Djurgårn" frozzarna.

Vad jag vill få fram i alla fall är att jag tycker det är väldigt konstigt att Djurgården, en anrik klubb, låter en spelare som Fredrik Bremberg vara kvar med hänvisning till att dem vill avvakta rättegången. Vad spelare det egentligen för roll vilket utslag den ger? Bevisligen är han skyldig oavsett om domen blir fotboja eller fängelse eller villkroligt för den delen.

Djurgården borde ta sitt samhälls ansvar och visa verkligen att dem är en förebild för ungdomarna i Stockholms området (vilket dem redan är på många sätt å vis). Jag tror förvisso att Djurgården utan undantag tar avstånd från att köra bil onykter och dem är säkerligen inte glada på Bremberg men dem kan statuera exempel betydligt tydligare än vad dem gör idag.

Att en stor hockey stjärna som Bremberg kör rattfull är på alla sätt och vis oaccetabelt och det borde rimligtivis vara en anledning att tvinga honom att lämna klubben. Bremberg är en förebild för tusentals ungdomar och det sägs att Djurgårdens IF har 400 000 supporters bara i Sthlms området så visst vore ett rejält avståndstagande från klubben sida på sin plats.

Fortsätt gärna säga "Vi i Djurgårn" men lev då också upp till det


Klicka gärna på ovanstående länk och kika själva på vilka konsekvenser Bremberg kan dels utsätter sig själv för men framförallt sin omgivning

Inga kommentarer: