söndag 20 juli 2008

Upp till bevis för Roger å Roger

Förra säsongen reste sig Luleå efter 9,99 sekunder. Klarar klubben att återupprepa samma drama? Endast målskillnad skilde dem från kvalserien .

Spelidén lyste med sin frånvaro i princip från match ett till match 55. Och varken spelet i powerplay eller boxplay tycktes stämma heller på hela säsongen. Detta trots en relativt stark backuppsättning med namn som Sandström, Obsut, Skrbek och Saravo. Idag har Skrbek gått till Skellefteå och Saravo till Linköping. Dessa backar har ersatts med Pierre Johnsson från Mora och backtalangen Kristoffer Berglund från Björklöven. Trots dessa två lovande värvningar så känns backsidan svagare då det försvinner en hel del rutin i Skrbek och Saravo.

Att Luleå inte i dagsläget kan mönstra en starkare backuppsättning är dock kanske inget att oroa sig över då det ryktas om att klubben kommer att presentera ett nyförvärv inom dem närmaste dagarna. Vem det handlar om återstår att se.

Men skulle det bli så att den påtänkta backen inte lever upp till förväntningarna så är det nog dags för Roger Rönnberg och Roger Kyrö att känna sig rejält oroliga. Deras till synes obefintliga spelsystem bygger på extremt noga backspel, framförallt vid uppspels faserna, vilket Luleå förra säsongen brast på.

Framåt har väl inte så mycket förändras förutom att Luleå har värvat två try-out spelare, Jonas Almtorp och Marko Mäkinen som är påtänkt att framförallt tillföra en hel del tyngd. Om dem sen får förlängt återstår att se. Före säsongen lovande Rönnberg att det skulle göra ont att möta Luleå i COOP Arena något som förmodligen motståndarna, såhär i efterhand förmoldigen skrattar åt.

Tror ingen Luleå supporter vågar återuppleva vad som utspelade sig i slutomgångarna förra säsongen och för att Luleå skall slippa hamna i samma sitts iår så kommer stort ansvar att läggas på the Rogers. Och om dem inte lyckas, hur stort är tålamodet i år hos styrelsen?Förra säsongen fick dem sitta kvar trots massiv kritik från dem flesta hållen. Är styrelsen lika envisa i år? Tror knappast det då dem förmodligen också är införstådda i att ett sådant scenarium som utspelade förra säsongen endast sker vart 20 år, om ens det räcker.

Nu hoppas jag och tror att Rönnberg och Kyrö har tagit lärdom av sina misstag från förra året och har siktet inställt på en slutspelsplats men om dem känner att dem börjar tappa greppet om den slutspelsplatsen så hoppas jag dem är karlar nog att avgå frivilligt.

Luleå kommer att komma ut hungriga och revansch sugna, men kan dem två egenskaperna kompensera bort bristen på kunnandet?

Inga kommentarer: