lördag 19 juli 2008

Dahlen och Karlsson måste prestera

I dessa dagar då KHL värvar det mesta av det bästa på den europeiska hockeymarknaden är det ganska anmärkningsvärt, och beundransvärt för den delen, att se Frölundas satsning. Värvningarna av Oskar Hedman, Blomdahl, Andreas Karlsson, DiPenta och Hahl ser nu ut att kryddas med den kanske tyngsta värvningen iår i svensk hockey, Johan Holmqvist.

Men är detta endast postivt? Ja förmodligen om det inte är så att det är du som styr skutan. Dahlén och Karlsson kommer sätta under press från första nedsläpp fram tills finalspelet är avklarat.

Med truppen Frölunda förfogar över vore allt annat än SM guld ett stort fiasko, inte minst sett till att egentligen alla konkurrenter känns svagare än under fjolårssäsongen. Lägg där till att Frölunda har två svaga säsonger i bagaget (missat slutspel och ut i kvarten senast).

Pressen kommer vara enorm från 12 000 segertörstande Göteborgare på läktarna och media lär inte heller vara sena att påpeka om det skulle gå lite sämre än planerat. Något som ledningen i Frölunda förvisso är vana vid men iår kommer det förmodligen att bli ännu extremare, så frågan är ju om dem klarar av den enorma pressen som kommer att ställas på dem?

Min åsikt är dock att dem grejar det och Frölunda får ta på sig guldhjälmarna när säsongen är slut men vägen dit kommer att bli kantad av kritik från alla möjliga håll. Frölunda känns som Sveriges svar på Chelsea, och behålla jobbet i Chelsea har ju visat sig inte vara det lättaste...

Inga kommentarer: