fredag 19 september 2008

Dessa experter!

Kvällstidningarna brukar i regel vara snabba med att skryta om att dem har dem bästa hockeyexperterna i landet.

Men dessa "kunniga" experter har alltid någon slags åtrå av att skapa kontroversiella rubriker så att rader trycks flera månder för tidigt.

Idag är ett gyllende exempel på där både Aftonblandet och Expressen är snabba att dömma ut Frölunda och ännu mera konstigt, Skellefteå.

Frölunda har satsat stenhårt på årets säsong och två raka förluster är knappast något Dahlén hade drömt om när han ritade upp linjerna i juli månad. Men å andra sidan så har dem haft två ruggigt svåra bortamatcher i Jönköping och Södertälje. Att kamma hem noll poäng dem två matcherna är såklart inget kris artat men kvälltidningarna älskar dem fyra bokstäverna, "k" "r" "i" "s" och är således inte heller långsamma med att använda dem.

Fast pressen är stor på Frölunda så tror jag dem kan hämta sig och Scandinaviums is är fortfarande blank.

Skellefteå å sin sida mötte ett väldigt taggat Rögle och att nykomlingar plockar poäng i seriens början har vi ju sett förr. Inget konstigt med det egentligen. Konstigare hade väl varit om Skellefteå hade tagit en promenad seger i Rögles första elitseriematch på 12 år.

Dessutom besitter Rögle en rad med spetskompetens så att något lag överhuvudtaget skall få någon promenadseger mot skåningarna är knappast troligt.

Det återstår trots allt 54 omgångar och frågan vilka lag som kommer floppa respektive överrska får ge sig till tåls några omgångar till. Mindre än 2 procent av serien är spelad något som kvällstidningarna väljer att ignorera. Någon journalist kommer säkert att få säga i slutet av februari, "jag hade rätt" men det baseras nog med på en rätt gissning än något annat.

Både Skellefteå och Frölunda kommer att stutsa tillbaka.

Inga kommentarer: