söndag 21 september 2008

Skrällserien?

Har Elitserien bytt namn till Skrällserien? Njaa, kanske inte riktigt ännu men visst är det charmigt på alla möjliga sätt när dem tippade bottenlagen tar poäng av dem tippade topplagen.

Några "skrällar" hittils:

Skellefteå - Rögle 5-4 i sudden
Timrå - HV 6-5
Brynäs - Färjestad 3-2 i sudden
Frölunda - Linköping 1-2
Rögle - Färjestad 4-1
HV71 - Brynäs 1-3

Nu är väl egentligen bara den sistnämnda matchen en riktig skräll men övriga resultat får säkerligen folk att höjja på ögonbrynen.

Det snackas som bekant flitigt om Frölundas kris men inte alls lika mycket om Färjestad och HV kris. Självklart är inga av dem tre nämnda klubbarna i någon som helst kris men kraven är höga på dem tre föreningarna och röster kommer höjjas snarast om resultaten fortsätter att utebli.

Att Färjestad endast har tagit ett poäng på två matcher kan ju inte ses som något annat än ett misslyckande med tanke på att dem har mött två lag som spås tillhöra i den absoluta nedre delen av serien. Och imorgon ställs dem mot ytterligare ett lag som spås tillhöra den absoluta nedre delen av serien, Luleå. En förlust där skulle förmodligen vara totalt kontroversiell och röster skulle garanterat riktas mot att Perra är fel man att leda laget. Tålamodet i Karlstad är ju inte heller kännt för att vara det största.

HV i sin tur har endast tagit tre poäng på tre försök och förluster mot Timrå och Brynäs ingick knappast i Stillmans planer.

Men att tala om någon kris är såklart för tidigt då det kan svänga fort men om det inte gör det så kommer det bli livat i holken både i Jönköping, Karlstad och Göteborg.

Men förmodligen kommer serien stabilisera sig lite längre fram och bredden hos topplagen kommer att märkas då det blir tätt med matcher.

Men tills vidare så får nog Loob, Helber å resten av gänget som förespråkar en nordisk liga svårt att argumentera vad som egentligen saknas i elitserien.

Inga kommentarer: