fredag 19 september 2008

En ganska typiskt premiär omgång

Igår drog säsongen igång på allvar och man kan väl säga att det var en ganska typiskt premiär omgång. Den bjuder på några halvskrällar, några konstiga resultat och några konstiga domslut.

Dock inte ett enda matchstraff vilket kanske är lite anmärkningsvärt.

Linköping öppnade strålande mot Modo men Modo kämpade sig tillbaka in i matchen och ett 4-2 resultat var väl så logiskt som det kan bli. Riktigt kul var det annars att se Johan Fransson som stundtals var helt bländande.

Södertälje och Djurgården vann som väntat sina matcher. Slutresultat 2-1 i bägge matcherna och Tälje visar verkligen att dem blir att räkna med i vinter. Luleå å sin sida visar att problemen dem led av under försäsongen fortfarande lever kvar och det lär bli en lååång vinter för dem.

Timrå slår HV71 med 6-5 efter att i princip allt gick in i den första perioden. Inte någon speciellet rolig hockey då försvarsspelet är som bortblåst i bägge lagen.

Dem två mini skrällarna var helt klart att Brynäs fick en sudden seger mot Färjestad och att Rögle höll sånär på att åka hem till Ängelholm med tre poäng. Nu blev det bara ett poäng efter lite nerver kom fram på ytan i den tredje perioden hos nykomlingarna. Men starkt ändå!

Inga kommentarer: