fredag 26 september 2008

SOS

Lubos Bartecko må vara en av dem absolut bästa spelarna i elitserien men kan han verkligen lyfta laget så pass mycket att dem slipper en kvalserie, klubbens första i sånna fall sen 1984?

Jag tror uppgiften blir övermäktig för Bartecko och det enda som egentligen kan rädda kvar Luleå i elitserien är ett tränarbyte.

Luleå har putsat till försvarsspelet till i vinter och det har synts tydligt men samtidigt så har Gusten Törnqvist storspelat i samtliga fyra matcher och räddat laget från förnedring borta mot Djurgården och borta mot Färjestad. På hemmaplan har han spelat Luleå till fyra poäng.

Och anfallsspelet har inte stämt på något sätt och det känns väl föga förvånande då laget inte besitter någon egentligen offensiv kraft som kan hävda sig i elitserien. 7 mål på fyra matcher vittnar väl om detta.

I matchen mot Skellefteå som Luleå faktikst vann talade Rönnberg om hur bra laget jobbade och offrade sig för varann. I gårdagens match mot Rögle som Luleå förlorade, väldigt öndigt i sudden så talade Rönnberg om hur laget inte jobbade färdigt i egen zon och var inte beredda att ta jobbet framför motståndarnas mål. Men du Roger, det finns faktikst andra faktorer i ishockey än hårt jobb som spelar in. Exempelvis som några basic saker som att man måste klara av att få fram mer än tre pass i rad. Passen måste gå framför medspelaren och inte bakom. Man måste hålla sig på isen, det håller inte med minst sju boxplay per match. Man måste ha en idé vad man skall göra med pucken när man errövrar den. Igår, och även tidigare matcher har spelarna endast sett skärrade ut när dem får pucken och har ingen aning vad dem skall göra så det blir något chansartat som oftast resulterar i att pucken hamnar i motståndarnas ägo.

Men framförallt kan man begära lite känsla av herrarna i båset och INTE kasta in elitseriens utan tvekan sämsta hockey spelare när det är en minut kvar. (Samma sak hände nere i Karlstad). Jag talar såklart om Anders Burström.

Burströms facit igår:

0-1. Burström dräller med pucken i mittzon, missar sedan markering i samma zon för att sedan missa grovt markering i försvarszonen och pang, 1-0 till Rögle

3-3. Grov försvarsmiss av Burström igen

3-4 sd. Luleå spelar tre mot fyra. Burström får pucken i egen zon och driver upp pucken längs sargen. Alla väntar på att han skall dumpa ner pucken bakom Rögles zon men han fortsätter å driver pucken tills han bara är några meter ifrån Rögles zon. Almtorp har då följt med Burström upp i banan och väntar på ett pass. Men passet kommer inte utan han drar iväg ett stenhårt slagskott, från kass vinkel, missar mål, pucken går istället i rundeln och det bli en Rögle kontring. I och med att Almorp och Burström är så högt i banan är Pierre Johnsson ensam mot tre Rögle anfallare och Rögle får bonus poängen löjligt lätt och detta tack vare Anders Burström

Inte nog med att Burström är lagets och elitseriens sämsta spelare utan han får även alltid spela när det drar ihop sig. Och såklart, inte nog med det, han är också lagkapten...

En lagkapten skall visa vägen för laget och just nu gör han verkligen det. Vägen går tyvärr spikrakt mot allsvenskan och Roger Rönnberg och Roger Kyrö är chaufförerna.

Rönnberg å Kyrö kommer fortsätta coacha Burström, Luleå kommer fortsätta å förlora och inte ens Bartecko kan rädda klubben längre. Det krävs ett tränarbyte, och det är snart

1 kommentar:

Anonym sa...

snacket om att burström är sämst höll i fjol. I år har han börjat på ett helt annat sätt. om pucken hande suttit under ribban hade han varit gud. där med inte sagt att jag tycker att det är rätt att köra han i alla lägen han spelar. men ska det hackas på en spelar med förväntningar så är det Harju ja han ar varit skadad men är den någon som inte har gjort jobbet i egen zon och målen har rammalat in så är det han. spelar ingen roll att han trycker in någon då och då. han är inte nog tränad för att ta en plast nu. låt någon annan lira i någon vecka så att han kommer i gång i egen takt.