lördag 6 september 2008

Vad blir kvar för oss hockeyälskare?

I en girig tidsepok där pengarna styr allt mer å verkar det inte ens vara den sportsliga biten som kommer att avgöra vilken serie man skall få spela i. Men skit samma om laget ifråga kan spela hockey eller inte, bara dem kommer från en relativt stor stad och har en ny modern arena. Om det är folk i arenan eller inte spelar absolut ingen roll, bara arenan står där.

Romantiken dör allt å mer ut och landslaget är väl den första enheten i hockey-Sverige som visar den dödliga och tyvärr smittsamma symtomen. För visst är den dödlig och idag blöder verkligen Tre Kronor då Bengt-Åke tvingades använda hela 70 spelare i Tre Kronor under förra säsongen!

En skrämmande hög siffra och detta beror ju främst på allt gnäll från sportchefer och klubbdirektörer landet runt tillslut har fått effekt. Jag skulle verkligen inte vilja vara i Bengans kläder då han dels måste nå resultat med Tre Kronor, och dels tillfredställa hockeyns största fiender.

Hockeyns största fiender? Jo, det är under den kategorin jag placerar Lennartsson, Loob, Ahdrian, Helber, Hemlin och tillviss del till och med Fredrik Stillman.

Girigheten har totalt tagit överhanden och planerna på en Nordisk liga är förmodligen dödsstöten för svensk hockey. Intresset i Karlstad lär knappast vara direkt högt då AaB kommer på besök. Eller hur tror ni det ser ut i Globen då Vålerengen gästar? Eller varför inte i Cloetta då Rosenborg kommer på besök.

Och med tanke på att dem främsta förespråkarna av en nordisk liga är samma herrar som har dragit igång Nordic Trophy, där Vålerengen och Malmö är närmast att få en plats en turneringen, så kan man ju ana att i en nordisk liga så kommer det sportsliga komma i andra hand.

Men självklart har svensk hockey chans att resa sig på åtta sekunder. En ökning av antal lag i elitserien samt låta dem allsvenska lagen ha bättre möjlighet att ta steget upp och helt plötsligt skulle det sportsliga komma i fokus igen. Och vi som älskar hockey vill ju se dem lagen som spelar bäst hockey. Inte bara lagen som kommer från dem största städerna och har stora, men tomma arenor.

Inga kommentarer: