tisdag 23 september 2008

Pelle Gustafsson

Vad har Luleå, Djurgården, Färjestad och Frölunda gemensamt? Jo, alla fyra lagen har gjort mindre eller lika många mål som den pånytt födde Per Gustafsson. På endast fyra matcher har han redan fördubblat sin målskörd gentemot fjolårssäongen. Gamal är äldst heter det väl!

Och när man ändå är inne på Södertälje - HV71 matchen kan man ju nämna att Hannes Hyvönen har nätat för första gången i Södertäljetröjan. Efter två mållösa matcher visade han varför han gjorde drygt 60 poäng i Kärpät. Han gjorde två fina mål varav en riktigt kylig straff. Och när vi ändå är inne på finlänska målskyttar så är det väl värt att notera att Voutilainen inte bara gjorde mål utan även noterades för hela nio skott på mål! Säsongsrekord i elitserien?

Det var en riktigt jämn match där slutresultatet 3-3 kändes ganska rättvist men även om det kanske inte direkt var den bästa hockeymatchen jag sett iår så var den värd en högre publiksiffra än den pinsamt låga siffran, 3318, som besökte hallen ikväll. Riktigt dåligt.

Inga kommentarer: