söndag 7 september 2008

Publiksuccé, eller?

Igår spelades finalen i Nordic Trophy i Cloetta Center och visst var det upplagt för en publikfest i världens viktigaste försäsongstunering då hemmalaget var representerade i finalen. För motståndet stod Frölunda.

Finalen blev en rätt så välspelad och svängig match så hockeyunderhållningen kunde man inte klaga över (20 ggr bättre spel än Tre Kronors match mot Finland). Men publiksiffran i finalen stannde vid endast 3623 åskådare i en hall som tar in 8500 pers! Inte ens halvbesatt alltså.

Vad blir nästa bortförklarningen? Och det var för den tuneringen Loob och co inte ville släppa landslagspelare till landskamperna. Men just ja, jag glömde ju att det är prispengar i Nordic Trophy. 60 000 Euro. Måste vara stort för en sån jätte fattig klubb som Linköping. Pengarna dem vann igår täcker inte ens en måndas lön för Hlavac.

Apropå honom så visade han verkligen i finalen att han kommer locka till sig många blickar i vinter då hans spelsinne kommer från den högre skolan. Ett riktigt fynd (om man kan kalla en sådan pass dyr spelare för fynd) Linköping har gjort. Även Hlinka som jag annars tycker har sett lite halvseg ut under försäsongen visade upp prov på en väldigt fin blick för spelet och enorma tempoväxlingar.

Linköping blir oerhört farliga till vintern

Inga kommentarer: