tisdag 16 september 2008

Kul för Pelle Gustafsson

Igår drog elitserien äntligen igång och få hade väl kunnat tippa att Pelle Gustafsson skulle bli matchhjälte med tre mål på två perioder. Förra säsongen gjorde Gustafsson tre mål på hela säsongen, fick endast istid i två semifinal matcher och i finalserien endast i en match. Trots det så har Gustafsson accepterat sin roll, trots sina 38 år och är lika trogen HV vi vått å torrt.

Många väljer att när tiden börjar ticka ikapp dem och istiden blir mndre å mindre att helt enkelt lägga av med en desperat förhoppning att lägga sig när man är på topp men här får vi se ett exempel på en spelare som älskar hockeyn och känner att han har fortfarande mycket att tillföra fast det mestadels kanske egentligen "bara" handlar om att vara en god förebild för dem yngre i omklädningsrummet.

Få spelare unnar man att få göra tre mål som Gustafsson så det var riktigt roligt.

I övrigt kan man konstatera att som väntat så visade sig Elitseriens framtid upp sig rejält i form av Eller, Tedenby och Karlsson och mer från dem magiska klubborna är att vänta.

Men vad ska man säga om guldfavoriten Frölunda? Maken till skärrat spel i försvarszon får man nog gå tillbaka två år för att finna hos Göteborgarna. Och vars var Fabbe, Kallio, Andersson och Hahl egentligen? Var det inte dem som skulle ta tag i det?

Ingen vidare kul debut blev det heller för Honken men jag är övertygad om att hans psyke räcker för att stutsa tillbaka på rätt spår omgående.

Nog fan är det kul med hockey!

Inga kommentarer: