söndag 28 september 2008

Tid att smälta den första elfte delen

Ingen elitserie hockey idag men det kanske är lika bra att man får luta sig tillbaka och få lite tid att smälta den första elfte delen av serien. Det återstår exakt 300 matcher att spelas så man ska naturligtvis inte dra allt för stora växlar av vad som har visats men hade man spelat på att Brynäs skulle leda serien och Frölunda ligga jumbo (dessutom med en match mer spelad) så hade man nog fått en väldigt generös utdelning på vilket spelbolag som helst.

Tabellen har dock inte riktigt fått sin karaktär ännu och egentligen är det bara två saker som känns tydliga. Linköping kommer att hålla för favorittrycket och vara med å slåss däruppe i den absoluta tabell toppen. Den andra saken är att Luleå kommer att tillhöra den abosluta jumbostriden och det ska väl till ett mirakel om någon kan rädda laget från en möjligt förödande kvalserie.

Linköping, eller Hlinköping som dem numer kallas har varit precis så bra som alla trodde och nyförvärven har inte lämnat någon besviken, möjligtvis motståndarna. Till och med Hento som annars ger ett ganska svajigt intryck har spelat stabilt och Lener njuter nog i båset att äntligen få visa upp sin gameplan för ett topplag.

Luleå å sin del känns hopplösa och den kommande veckan avgörs kanske en hel del då dem ställs mot Timrå, Brynäs och Södertälje. Då måste två segrar komma.

300 matcher kvar, sen vet vi

Inga kommentarer: