onsdag 8 oktober 2008

En period spelad nere i Prag

Så var en period spelad nere i Prag. Linköping är lite bättre än Slavia på i princip alla moment men trots det så får östergötarna finna sig vid ett underläge med 2-1 efter 20 spelade minuter.

LHC höll på att ställa till det rejält redan i match inledningen. Först åker Jocke Eriksson ut för hakning. 1 minut och 56 sekunder senare åker Nicklas Persson ut väldigt billigt, eller snarare horribelt. Linköping vinner teckningen i Slavias zon och spelar bak pucken till Majevisky som bara skall dra ett enkelt slagskott från egen zon ner till Prags zon men en rejäl felträff gör så att pucken försvinner ut över plexiglaset. Med andra ord väntade ett två minuter långt fem mot tre för Prag som dock inte kunde utnyttja det.

Efter utvisningen växte Linköping och Hlinka var magisk. Och ledningsmålet kom också mycket rättvist, inslaget av Johan Fransson assisterad av Nicklas Persson och Hlinka (inte till publikens förtjusning, visselorkanen nådde höga decibel).

Efter ledningsmålet fortsatte Linköping att spela väldigt bra men så kom en tavla av Hento i målet och Slavia hade kvitterat. Efter 1-1 målet dröjde det inte länge till Prag tog ledningen efter att Pecka Saravo hade blivit totalt lämnad ensam framför Hento och Saravo lyckades även på något vänster snubbla till och 2-1 var ett faktum.

Nu är det upp till Linköping att ta tillbaka takt pinnen. Dem är ett klart bättre lag och bör absolut inte förlora.