onsdag 1 oktober 2008

Jävla divafasoner

Återigen har det hänt. En känd hockeyspelare har åkt fast för rattfylleri. Denna gång handlar det om Frölundas Ronnie Sundin som efter matchen mot Rögle åkte fast för rattfylla. Och återigen rycker det berörda klubben på axlarna. "Vi kommer stötta Ronnie helhjärtat genom hela denna denna process" säger klubben.

Är det inte hög tid att klubben, och hockeyligan, sponsorer och supportrar tar sitt ansvar gentemot samhället och visar att dem inte tolerar sådana saker. En hockeyspelare skall givetvis vara en förbild för ungdomar runt om i landet och köra bil onykter är knappast något en förebild till tusentals ungar skall ha på meritlistan.

Vet inte vad som är mest upprörande, att det händer igen att en hockeyspelare sätter sig bakom ratten när han har druckit eller att klubben återigen rycker på axlarna. Förra gången var det Djurgården, denna gång Frölunda.

Och vad fan gör förbundet? Inte ett skit! Ett års avstängning för sådana förtelser vore på sin plats (den berörda personen skall ju såklart först dömmas i en domstol).

Märkligt hur denna bisarra och pinsamma hockeyvärld ser ut idag. Martin Chabada blir avstängd och får böta 17 000 kr efter att ha tacklat Voutalainen lite extra hårt medans spelare som Sundin och Bremberg kommer undan med att köra bil i fyllan. Hade det varit någon som helst stake i hockeyföbundet och Hockeyligan hade dem utan att blinka stängt av Bremberg och Sundin. Den förstnämnda för resten av livet.

Hockeyspelare har det alldeles för bra och därför verkar vissa tro att dem kan komma undan med allt.

Don´t drink and drive

Inga kommentarer: