tisdag 7 oktober 2008

Figren och Josefsson

Sticker ut hakan och hävdar att Josefsson är bättre än vad Bäckström var i samma ålder. Maken till spelsinne på en så pass ung spelare har man inte sett sen Forsbergs glansdagar i tonåren. Och cred till Djurgården att dem låter han få duktigt med istid även om dem fortfarande är jävligt billiga i mina ögon när dem låter Bremberg vara kvar.

Idag var det sannerligen Figren och Josefssons show. Men ungtupparna som märkte ut sig stannade inte vid dem två utan Ridderwall räddade Djurgården i den sista perioden och Pääjärvi Svensson nätade för Timrå. En riktigt bra dag för Sveriges framtid.

Första perioden var något seg men Timrå spelade klockrent bortaspel och höll bra koll på Djurgården som hade svårt att bita sig fast i anfallszonen. När dem väl gjorde det var det Figren, Josefsson och Eklund som stod för det mesta av det bästa. Utdelningen uteblev dock men den skulle komma i andra perioden. En period som Djurgården fullständigt dominerade och sköt b.la hela 18 skott mot Timrås mål. 1-0 kom efter ett underbart pass av Josefsson till Eklund som inte kunde undgå att göra sitt första mål för säsongen. Även Figren noterades för ett assist. Och bara några minuter senare var det just Figrens tur att få göra sitt första mål för säsongen, och även hans första elitserie mål någonsin. Detta skedde efter att han mycket snyggt, och i hög fart gått köksvägen och 2-0 för Djurgården var ett faktum.

I den tredje perioden mattades Figren och Josefsson liksom hela Djurgården. Det var Timrå för hela slanten och dem vann skotten med mäktiga 10-0! Ett tröst mål fick dem också efter att Hynning fick iväg ett riktigt höstlöv som Pääjärvi något turligt kunde styra in bakom en storspelande Ridderwall. Det var dock enda målet han släppte in denna kväll trots ett väldigt massivt Timrå tryck på slutet.

Djurgården är påväg uppåt i tabellen, utan tvekan. Timrå ser ut att ta den motsatta vägen, nämligen neråt. Detta var lagets tredje raka förlust.