onsdag 22 oktober 2008

Sista avgång från Göteborg

Snart går sista slutspeles tåget från Göteborg, med eller utan Frölunda. Visserligen är det bara en poäng upp till HV på åttondeplats men vad talar egentligen för att Frölunda skall reda ut det här. Chanserna att nå en topplacering i årets sässong är såklart redan bortblåsta och endast en slutspelsplats kan rädda Frölunda från ytterligare ett gigantisk fiasko. Men just av den anledningen tror jag inte dem kommer att fixa det.

Har själv varit i tron i seriens början att Frölunda ska komma igång och börja rada upp segrar men dem segrarna har uteblivit, och endast kommit i strö form. Nu har dem spelat 14 matcher utan ha hittat rätt och fortfarander är det Honken som räddar lag kvar i matcherna.

Hade inte Frölundas tränare hetat Ulf Dahlén tror jag han hade fått gått för längesen men nu har är Dahlén ett så pass aktat namn att Frölunda vill behålla honom så länge som möjligt. Och på tal om det, varför är Dahlén ett sånt aktat namn i Sverige? Jag har ingen aning. Som hockeyspelare var han såklart fantaistisk och vem minns inte hans karaktäriska skridskoåkning när han rundar motståndarnas mål och hänger upp pucken högt. Detta var i match efter match så visst var han en stor spelare, ingen tvekan om det.

Men som tränare är han fortfarande väldigt orutinerad och att han har varit assisterande på andra sidan Atlanten behöver nödvändigtvis inte vara en merit då spelet skiljer sig oerhört mycket mot europeisk hockey.

Nä, Dahlén har fortfarande mycket kvar att bevisa, liksom hela Frölunda.

Inga kommentarer: