onsdag 8 oktober 2008

LHC orkade inte riktigt

Linköping orkade inte riktigt. Slavia Prag lyckades tillsist vinna med 4-2. Det skall sägas att matchen gick på små rinkar var inte till LHC fördel direkt men nu är svåraste bortamatchen avklarad. Nästa match för Linköping är om två veckor i Cloetta Center då Zurich Lions kommer på besök. En match som Linköping inte bör ha några större problem med. Men om sanningen skall fram så tycker jag Linköping skulle ha vunnit idag men dem kunde inte utnyttja spelövertaget dem hade i den första perioden samt att diciplinen var alldeles för dåligt då dem drog på sig en mängd onödiga utvisningar.

Roligare Champions League debut blev det då för HV71 som ganska komfortabelt slog Bern hemma i Kinnarps Arena med klara 6-2 efter mål av bland annat Mattias Tedenby.

Eisbären Berlin skräll slog Kärpät med 3-2 och det bevisar väl vilken otrolig stämmning dem tyska fansen kan skapa. På tal om stämmning så ser jag väldigt fram emot när HV skall resa till Bern och uppleva något som bara kan upplevas i Bern. Maken till ljudstark hemmapublik hittar man inte någon annan stanns.

Oerhört roligt att Champions League äntligen är igång och premiäromgången lämnade nog få besvikna då det har spelat rugigt bra hockey i fyra olika länder och fortfarande har ej fyra lag gått in i tuneringen ännu. Oerhört roligt som sagt och jag ser redan fram emot om två veckor då det är dags igen.

Kvällens resultat:

Savalat Yulayev Ufa - Mountfield 7-1
HV71 - Bern 6-2
Eisbären Berlin - Kärpät 3-2
Slavia Prag - Linköping 4-2

Inga kommentarer: