onsdag 8 oktober 2008

Kvalité, kvalité och lite mera...

Förvisso stod Mountfield emot bra i den första perioden men klassen tog ut sin rätt och när det var 60 minuter spelade stod det hela 7-1 på resultattavlan. Föga överraskande då jag verkligen menar vad jag skriver, Ufa ÄR Europas bästa lag, och det med råge. Det kommer förmodligen också visa sig i januari, allt annat vore en dunderknall.

Bäst på isen var dock en tjeck i bortalaget, nämligen målvakten i Mountfield Roman Turek som storspelade trots sju insläppta. Säger väl en del om matchen.

Savalat visade sig på sitt bästa humör och bjöd på en total hockey som förmodligen bara dem behärskar. Fyra kedjor varav samtliga noterades för poäng och ett stabilit målvaktsspel av Eremencko längst bak.

Det blev förvisso stora siffror nu men det var som sagt väntat. Övriga tre matcher tror jag kommer bli en jämn historia.

Tippar följande resultat:

Eisbären Berlin - Kärpät 1-0 (storskäll, javisst)
HV71 - Bern 5-2
Slavia Prag - Linköping 2-3

Succén fortsätter och själv skall jag ratta in ViaSat Sport 3 och följa matchen i Prag. Väljer utan att ens blinka bort darladerbyt mellan Leksand och Mora.