lördag 19 juli 2008

Vem ersätter Renberg?

När Mikael Renberg lämnade Luleå under väldigt uppmärksammande former förra året så värvade Luleå Jussi Tarvainen som ersättare. En roll som han bevisligen ej klarade av att axla. 5 mål och 6 ass på 39 matcher blev hans bleka facit. Det kan jämföras med Renberg som gjorde 50 poäng på 48 matcher föregående säsong i Luleås tröja. 50 poäng byttes alltså ut mot 11.

Att ersätta Renberg var på många sätt å vis tuffare än vad många trodde. Nu är det Skellefteås tur att lyckas med det Luleå misslyckades med. Men vem ska göra det?

Christian Söderström och Gabriel Karlsson är inte äns nära den klassen som Renberg är/var.Mathias Månsson känns knappast som någon stabil poängmaskin.

Hoppet står då alltså till Brad Moran som Skellefteå har värvat från Manitoba Moose i AHL. 77 poäng på 74 matcher är riktigt imponerande facit men vi har ju sett poängsprutor från AHL floppa i elitserien förr (läs Cory Larose). Moran känns för övrigt som Gorens naturliga ersättare så enligt mig står Skellefteå fortfarande utan ersättare till Renberg, än så länge i alla fall.

Gissar att den nye sportchefen Lasse Johansson också inser allvaret i att inleda säsongen utan en naturlig ersättare till deras fd. lagkapten.

Svettigt läge. Att vara sportchef för en elitserieklubb är nog inte alltid det lättaste yrket...

Man kan väl samtidigt konstatera att övriga elitserielag inte heller riktigt har lyckas ersätta sina stjärnor som dem har tappat.

Linköping har förvisso värvat Hlinka men har i sin tur tappat både Mårtensson och Weinhandl

Brynäs har tappat Brendl och just nu ersatt honom med Vas (?)

Djurgården har tappat Hörnqvist och ersatt honom med Tim Ericsson

Luleå har tappat Saravo och ersatt honom med Kristoffer Berglund

Timrå har tappat Hahl, Regin och Sanny Lindström, tre riktigt namnkunniga spelare. Den enda som hittils har kommit in som kan matcha någon av dem som lämnat är väl Mikka Lehtonen som dem värvat från Kärpät

Dem enda två lagen som känns starkare gentemot föregående säsong är Södertälje och såklart Frölunda.

HV och Färjestad känns lite plus/minus noll även om det lutar åt minushållet för Färjestad.

Nu är det tack o lov länge kvar tills elitserien drar igång och vi kan nog vara säkra på att så gått som alla klubbar kommer att presentera yttligare något tungt nyförvärv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Lövva! Glöm inte bort Tomas Skogs ifrån Mora som oxå värvats till Timrå. Det är en riktigt talangfull back som bara kommer gå ifrån klarhet till klarhet om han får vara skadefri d.v.s.
Annars måste jag säga att jag imponerad utav din blogg. Inte den flashigaste layouten men fan så matnyttigt innehåll. Fick tips om denna blogg tack vare Kivan! Skål och god fortsättning på dig! Får se om jag tycker upp någonting i Coop i vinter! Det hänger avogt på ekonomin! Ha de gött //112 Sjöstedt

Lövva sa...

Tror också Skogs kommer att göra bra ifrån sig i vinter, men tveksamt om han kommer ligga på den nivån som de spelarna som har lämnat har gjort. Fast man vet aldrig, större under har ju skett