lördag 23 augusti 2008

600 pers i Hovet

Igår spelade Djurgården hemmamatch mot finska Jokerit i Nordic Trophy. Matchen gick i Hovet och följdes endast av 600 åskådare. Ganska ödsligt kan tyckas då Hovet faktiskt är en av dem större arenorna i Sverige.

Men är det någon på allvar som tror att Hovet hade varit lika tomt om ett elitserielag stod för motståndet? Knappast, även om Djurgården inte direkt är kända för att dra mycket publik under försäsongen så är jag helt säker på att en publiksiffra över 600 pers om exempelvis Modo stod för motståndet känns högst trolig.

Vad jag vill ha sagt med detta är att är det verkligen någon som tror på en framtida nordisk liga då inte ens ett storlag som Jokerit kan dra folk i Sveriges huvudstad. Självklart skulle intresset vara större än igår då det trots allt var träningsmatch men jag betivlar skarpt att dem utlänska lagen skulle dra lika mycket folk, om dem inte skulle heta Dynamo Moskva eller något annat välbekant för den inskränkta svensken.

I Sverige intresserar sig bara folk för att se just svenska lag och NHL lag. Övriga lag i Europa har folk i allmänhet väldigt dålig koll och just dålig koll krävs nog för att titulera sig som världens bästa liga utanför Europa.

Vad tror ni publiksiffran i Hovet/Globen blir när motståndet heter Vålerengen eller AaB?

Att tjata om en framtida nordisk liga känns helt orealistisk då vi i Sverige lever endast i våran lilla värld och knappst skulle uppskatta utlänska lag såsom vi uppskattar våra egna.

Inga kommentarer: