söndag 10 augusti 2008

Kärpät förlorar tillsist

Kärpät har inlett Nordic Trophy strålande efter två stycken 2-0 segrar över Färjestad och svenska mästarna HV71. Men idag tog dem finska mästarnas segersvit slut när Frölunda kom på besök.

Frölundas första mål kom dock efter finskt samarbete. Nyförvärvet Hahl hittade fram till veteranen Kallio och Frölunda kunde gå till pausvila med en ett måls ledning.

I den andra perioden ökar Frölunda på sin ledning efter ytterligare ett mål gjort av första kedjan. Denna gång var det Holmqvist som var målskytt på pass från Kallio och Hahl. Något orättvist kändes Frölundas ledning då Kärpät förde spelet hela perioden och tillsist kom utdelningen. Men det var en svensk som fick bryta Frölundas nolla i matchen, nämligen Jonas Andersson. I den tredje perioden hade man väntat sig en stor Kärpät press men den uteblev. Istället kunde Niklas Andersson göra 3-1 i powerplay och kan ni gissa vem som passade? Jo, Tomi Kallio såklart!

Annars är det värt att notera från Nordic Trophy att Linköping har inlett turneringen mycket bra och tog idag sin tredje raka seger. 7-4 mot Tappara i torsdags, 4-2 mot Jokerit i fredags och 3-0 över HIFK Helsingfors.

Även noterbart att Färjestad tog idag sin första seger för säsongen genom att slå Jokerit med 4-3.
Nästa gång ett elitserielag är inblandad i en träningsmatch är på tisdag då det är Norrlandsderby i COOP Arena då Skellefteå kommer på besök.