torsdag 28 augusti 2008

Hur viktig är N T egentligen?

Dem svenska lagen som deltar i Nordic Trophy gör verkligen sitt yttersta för att allmänheten skall tycka synd om dem stackars rika klubbarna. Dem spelar på att Nordic Trophy är en väldigt viktig försäsongturnering då det dessutom finns prispengar i potten. Men dem där prispengarna är såklart ingenting i jämförelse med vad exempelvis Hlavac tjänar i Linköping så hur viktiga kan dem vara egentligen?

Och hur viktig är egentligen Nordic Trophy överhuvudtaget. Träningsmatcher i hockey kan bjuda på den ena sömniga föreställningen efter den andra och väldigt konstiga reslutat kan förekomma, och är Nordic Trophy verkligen annorlunda?

Tappara - Linköping 4-7
HIFK - Frölunda 0-1
TPS - Djurgården 2-6
TPS - HIFK 2-7
Djurgården - Kärpät 5-2
Djurgården - Frölunda 6-2

Som ni ser kan resultaten variera väldigt kraftigt å ingen kan på fullaste allvar mena att om matchen mellan Djurgården och Kärpät hade gällt något hade den slutat som den gjorde. Hade matchen betytt något för dem finska mästarna hade dem kört över Djurgården totalt.

Och om Nordic Trophy är så viktig hur kan Djurgården då missa att marknadsföra tuneringen så kopiöst att det endast dyker upp 600 personer i Hovet då dem tar emot Jokerit?

I och med att det har varit så mycket gnäll från Nordic Trophy lagens sida ang. landslagsuttagningen så började jag fundera på vilka andra svenska lag som har försäsongsmatcher under tiden landslagspelarna är på samlingen.

Det var en hel del lag. Luleå, Rögle, Brynäs, Modo och Timrå men man hör såklart inte dem gnälla för dem spelar ju bara betydelselösa träningsmatcher till skillnad från den tokseriösa försäsongs turneringen Nordic Trophy.

Nä tycker det är hög tid att Bengan ska få tillgång till dem bästa spelarna och att elitserielagen slutar gnälla för det är ingen som tycker synd om dem. Till höst kommer dock en landslagssamling krocka med HV å Linköpings deltagande i Champions League. Då kan jag förstå om dem berörda lagen har synpunkter men tills dess gör dem nog bäst med att hålla igen munnen och acceptera att Nordic Trophy inte på något sätt är något märkvärdigare SCA Cup som spelas samtidigt.

Inga kommentarer: