fredag 22 augusti 2008

Vad säger egentligen spåkulan?

Årets elitserie känns såhär på förhand svårare att tippa än någonsin. Vad säger egentligen spåkulan? Inte speciellet mycket då egentligen alla lag utom Frölunda (Rögle ej inräknade) känns svagare på pappret än under fjolårssäongen.

Vilka lag som vinner, åker ut, missar slutspel osv. är såklart förtidigt att säga då ett flertal lag ej har färdiga trupper ännu men man kan ju lätt konstatera att det ser väldigt ljust ut för Frölunda som har lyckas locka till sig storspelare som Andreas Karlsson, DiPenta, Hahl och Holmqvist. Dessutom har dem två mycket intressanta tränare i Janne Karlsson och Ulf Dahlén. Tror ärligt talat deras största motståndare blir dem själva då vi har sett ett flertal gånger att spela med en enorm press, speciellt från 12000 segertörstiga Göteborgare inte alltid är det lättaste. Men klarar dem pressen så vinner dem guldet, helt klart.

Helt outstanding kommer dem naturligtvis inte vara då Färjestad och HV självklart är redo att ta upp kampen med dem. Men kan Färjestad verkligen fylla upp luckorna som Frögren, Brunnström, Pirnes, Pressberg och Lintner lämmnat efter sig? Ja varför inte. Är det någon tränare som skall kunna få ordning på Färjestad så är det väl Perra som jag tycker är helt klart Sveriges bästa tränare.

HV känns förvisso svagare även dem men HV är alltid HV och bör knappst räknas bort. Men kanske är dem lite mätta efter fjolårets SM guld.

Men självklart känns Linköping som dem klaraste utmanarna till Frölunda då Clubben har lyckas med tre riktiga supervärningar i form av Saravo, Hlinka och Hlavac. Dessutom så återfinns Slavomir Lener i elitserien och just i Linköpings bås vilket förvisso inte är någon garanti för succé men till skillnad från hans tidigare sejour i elitserien så kan han nu mer eller mindre peka på spelare å säga `honom vill jag ha`.

Som ni ser så ser spåkulan väldigt suddig ut och årets elitserie kommer förmodligen bli en väldigt jämn uppgörelse och självklart är det alltid ett lag som skräller och ett lag som floppar. Hursomhelst, så här tror jag topp 4 kommer att se ut efter 55 omgångar. (Skrällarna och flopparna tycks lämnas åt fantasin)

1 Frölunda
2 Linköping
3 Färjestad
4 HV71

Återkommer senare med vilka yttligare fyra lag som spåkulan säger kommer att gå till slutspel

1 kommentar:

Anonym sa...

SSK vinner givetvis detta! de vet du ju också Lövva xD