måndag 4 augusti 2008

Celtic Cup

Nej, jag pratar inte om fotboll nu utan håller mig till ämnet. En ny cup har tagit form i Skottland/Irland. Multinationella events verkar vara ett gångbart tillvägagångssätt på flera håll ute i hockey Europa.Ett yttligare exempel är Celtic Cup som drar igång i höst.

Celtic Cup är alltså en uppgörelse mellan skotska och irlänska lag. Deltagande lag från Skottland är: Paisley Pirates, Dundee Stars, Fife Flyers och Solway Sharks. Från Irland deltar: Dundalk Bulls och Latvian Hawks.

Lagen kommer att möta varandra hemma och borta och dem skotska lagen spelar dubbla matcher när dem är på besök i Irland. Första matchen kommer då spelas på lördags kvällen följt av match tidigt på söndag morgon. Detta beroende på att skottarna måste hinna med färjan hem till Skottland!

Dem skotska lagen tillåts endast ha med två utlänningar per lag medans dem irlänska får dispans och får därmed anväda sig av fjolårets laguppställning som innehåller betydligt fler utlänningar. Detta beror såklart på att hockey på "elitnivå" är relativt nytt på Irland och dem har ännu inte riktigt hunnit bygga upp en egen juniorverksamhet där dem får fram så pass många egna spelare som kan gå in i a-lagen. Liga lagen på Irland är idag bestående av ca hälften utlänningar och hälften inhemska spelare.

Dem fyra bäst placerade lagen går till slutspel där tillsist en slutsegrare koras

Inga kommentarer: