söndag 3 augusti 2008

Rögle vill vara kvar i elitserien


Så kom det äntligen, Rögles första riktigt namnkunniga nyförvärv, Mathias Tjärnqvist som spelade förra säsongen i Phoenix där det blev 78 matcher för honom under förra säsongen.

Tjärnqvist har under en längre tid ryktas till dem flesta klubbarna i elitserien så att han valde att gå tillbaka till sin moderklubb är såklart väldigt uppskattat bland nykomlingarna.

Har tidigare varit inne på att Rögle har värvat spelare såsom dem fortfarande var ett allsvensk lag, vilket dem inte är. Men nu fick jag och alla kritiker ett slag på fingrarna då dem lyckades ro hem en väldigt eftertraktad signatur.

Dem tidigare värvningarna, Högardh, Sebastian Karlsson, Kempe, bröderna Abbot, Porseland, Myllyneimi, Daniel Johansson och Salmonsson är förvisso inga dåliga värvningar men lämnar såklart betdligt mer att att önska.

I Högardhs panna står det `påväg utför´och han är långt ifrån fornstora dagar. Detsamma gäller naturligtvis Daniel Johansson då han inte ens fick vara kvar i Brynäs förra säsongen och i samma klubb hann ju även Sebastian Karlsson med att misslyckas.

Porseland, Salmonsson och Kempe är väldigt oprövade kort på den här nivån även om Porseland har fem a-lagsmatcher med Förlunda i bagaget.

Bröderna Abbot imponerade stort i Frisk Asker förra säsongen med hela 140 poäng tillsammans men dem drog också på sig drygt 300 utvisningsminuter tillsammans något som säkert dem norska tränarna kan ha överseende med men lär knappast vara så populärt i elitserien där Rögle knappast har råd att ha dem i utvisningsbåset så pass mycket. Sen ska man inte heller glömma bort nivå skillnaden på den svenska å norska ligan. Så visst frågetecken måste jag sätta kring dem men självklart har dem potensial att lyckas.

Jere Myllynemi var utan tvivel elitseriens sämsta målvakt förra säsongen och trots att det finns en stor talang i honom så saknar han stabiliteten och tydligheten i sitt målvaktsspel.

Som ni ser råder det en rad frågetecken till Rögles nyförvärv så Tjärnqvist var säkerligen ett välkommet namn - ingen tvekan om det. Nu känns Rögle betydligt stabilare och med spelare som Kenny Jönsson och Jakob Johansson i truppen tror jag laget är beredda på att fightas om att hålla sig kvar men dem får det givetsvis väldigt tufft trots Tjärnqvists ankomst



Inga kommentarer: