fredag 1 augusti 2008

NHL meriterad spelare påväg till Bukarest?

Steaua Bukarest ambitioner är att redan säsongen 09/10 få vara med i huvudtuneringen i Champions League. Något som för oss här uppe i det kalla Norden kan tolkas som inget annat än stora fantasier men satsningen uteblir sannerligen inte.

Närmast å ryktas till de hårdsatsande rumänerna är den NHL meriterade spelaren Cameron Severson som närmast kommer ifrån Linz i den österrikiska ligan. Dessförinnan har han spelat några säsonger i AHL men har även hunnit med diverse strömatcher för Columbus och Anaheim.

I och med att en rik, lokal byggherre med stor passion för hockey har gått in å satsat stora belopp i klubben möjliggörs ett flertal värvningar som man annars kan tycka är otänkbara, för vem har egentligen hört talats om den rumänska ligan?

Om Severson övergången blir verklighet återstår att se men det finns utan tvekan fina pengar att locka med till klubben som har hela 40 mästerskaptstitlar i bagaget.

Och apropå spelare i mindre ligor. Idag kan man hitta hela 34 (!) utlänningar i den Nya Zeelänska ligan. Hela 16 spelare från Kanada, fyra från USA, fyra från Sverige (samtliga kommer från Linköpings j20 lag), två från Italien, två från Tyskland, och en från Ungern, Rysslad, Ukraina, Schweiz, Frankrike och Sydafrika.

Hockeyn blir onekligen allt mer internationell även om kvalitén fortfarande är ytterst varierande

Inga kommentarer: