fredag 29 augusti 2008

Vad säger egentligen spåkulan? del II

Vilka lag skall då göra "dem fyra stora" sällskap i slutspelet? Och kan någon av dem "mindre" klubbarna rent av chocka Sveriges fyra ekonomiska stormakter? Ja varför inte!

Södertälje har uppenbarligen tröttnat på att vara ett jojo lag och iår har dem verkligen förberett sig på att ta upp kampen med HV, Linköping, Frölunda och Färjestad. Med Strömberg i båset har dem fått ett grundspel som hela laget tror på och har dessutom kryddat fjolårets trupp med en hel del namnkunniga nyförvärv som säkerligen kommer att tillföra en hel del. Benoit, Hyvönen, Jaakola och Morgan är självklart inga dussinlirare och prognosen säger att Södertälje kommer att ha mycket nytta av dem. Men kan dem verkligen rubba dem fyra topplagen? Njaa, kanske inte iår men får dem behålla till nästa säsong spelare som Videll och Klasén så tror jag SSK kan räknas till ett av dem absoluta topplagen, men iår tror jag det "bara" räcker till en femteplats.

Efter Södertälje kommer det bli ett tajt race mellan dem båda Västernorrlandslagen, Modo och Timrå och att tippa vem som drar det längsta strået känns näst intill omöjligt. Men lite fördel Timrå känns det som då Modo inte direkt har värvat några riktigt givna succér förutom då Aasen som säkerligen kommer bli en riktig attraktion i vinter.

Timrå å sin sida har tappat stora spelare som Sanny Lindström, Regin och Hahl och har dessutom tappat Robban Carlsson som kanske inte har tillhört några av lagets mest namnkunniga spelare men är en typspelare som alltid går till jobbet varje dag och representerar en hel del Timrå hjärta. Hårt jobb och goda ledaregenskaper står han för och sådant är såklart extra svårt att ersätta. Dock har Timrå även dem värvat ett stort namn i form av Mikko Lehtonen som förmodligen kommer tillhöra en av seriens bästa backar. Lägg där till att Challe har blivit en säsongs erfarenhet rikare så nog tror jag Timrå blir att räkna med.

Efter Timrå och Modo kommer Skellefteå att utmana och att laget gick till slutspel förra säsongen var såklart en stor framgång för dem gulsvarta.

Trots tunga förluster av Öberg, Goren och framförallt Micke Renberg så känns Skellefteå väldigt heta och som vanligt har dem inte legat på latsidan när det gäller att värva nyförvärv. Moran, Skrbek och Månsson kommer säkerligen göra en hel del nytta i laget och Dimitrakos är förmodligen en given ny publikfavorit. Frågetecken dock för målvaktsspelet

Såhär säger spåkulan att dem åtta främsta blir (skrällarna lämnas återigen å fantasin)

1 Frölunda
2 Linköping
3 Färjestad
4 HV 71
5 Södertälje
6 Timrå
7 Modo
8 Skellefteå

Återkommer senare med vilka lag som hamnar i kvalserien resp. ingemansland.

Inga kommentarer: