torsdag 14 augusti 2008

Hög tid att börja be

Den religösa rörelsen har kanske inte sitt starkaste fotfäste i Norrbotten men för dem som tror på högre makter och håller på Luleå kan jag bara rekomendera att be. För det är nog endast med hjälp av högre makter som Luleå kan hålla sig kvar i elitserien.

Avsaknaden av Saravo och Skrbek kanske inte är så extrem som man kan tro men laget var endast målskillnad från kvalseriespel förra säsongen och en promille försämring gentemot fjolårs säsongen och kvalserien är ett faktum. I kvalserien kommer hungriga lag som Malmö och Leksand vänta samt jokrar som AIK och Björklöven. Är det något som laget med hjärta men utan kunnande kan reda upp?

I tisdagens träningsmatch mot Skellefteå visade Luleå hur långt de har till sina bottenkonkurrenter då Skellefteå fullkommligt spelade ut dem och reslutatet 3-4 var väldigt smickrande för Norrbottningarna som i dem två första perioderna var så utspelade att man kunde förvänta sig tvåsiffrigt. Nu stod det dock bara 3-0 till bortalaget efter två perioder tack vare ineffektivitet från Skellefteå. I den andra perioden kom Luleå ikapp tack vare dels en hel del flax men framförallt för att Skellefteå drog av på takten. Men vid ställningen 3-3 så ökade Skellefte bara tempot för några sekunder och fick ett ledningsmål, nästan skrattretande enkelt.

Spelet i mittzonen saknades totalt och i egen zon hade Luleå problem att räkna in. Detta i kombination med att motståndarna var överlägsna på skridskorna och genast hade vi kattens lek med råttan.

Anfallsspelet var inte heller mycket att glädjas åt med undantag för ungtupparna Lidhammar och Kim Karlsson som visade prov på fin skridskoåkning - något som dem äldre i laget saknade.

Att såväl fans som sponsorer förra året krävde tränarnas avgång nonchalerades av styrelsen under en hel säsong och vi lär få se samma circus upprepa sig iår om dem inte byts ut. Laget saknade helt och hållet en spelidé, linjer och ett tryggt grundspel att luta sig tillbaka till. "Bara en träningsmatch" var såklart en fras som användes flitigt och givetvis var det bara en betydelselös träningsmatch men samtigt var det en två timmars deja vu resa ett halvår tillbaka i tiden och att oron sprids i Norrbotten är inte konstigt då inga som helst framsteg tycks göras. Detta måste självklart tränarna stå som högst ansvariga för.

Det mest förbryllande är dock att dem låter Anders Burström spela såväl powerplay som fem-mot-fem. Burström har gjort oerhört mycket för klubben genom alla år men tiden har tyvärr kommit ikapp honom och sprungit om honom med hästlängder. Maken till sämre hockeyspelare har tyvärr aldrig skådats i den svenska elitserien, något som alla ser, förutom tränarna såklart.

Burström bör tackas av och få sitt kontrakt brutet för just nu gör bara lagkaptenen bort sig själv. Luleå har givna kaptensämnen i laget i form av Chabada och Lindqvist så att Burström kan tillföra något mer än att täcka puckar och vara en hygglig kille i omklädningsrummet har jag svårt att se.

Närmast väntar en tunering i Finland för Luleå där dem b.la. ställs mot KHL laget Dynamo Minsk....

Inga kommentarer: