onsdag 6 augusti 2008

SSK - CSKA

Södertälje spelade ikväll sin första träningsmatch. Matchen gick i Hedemora och för motståndet stod CSKA Moskva. Tälje kom till spel utan Videll och Jaakola och dem är nog ärligt talat ganska glada att dem slapp inledningen av matchen då det var CSKA för hela slanten. Redan efter 10 sekunder gjorde ryssarna mål. Målet gjort av Hannula assisterad av Micke Wahlberg.

Efter tre minuter stod det 2-0 och efter drygt fem minuter prickar Hannula in sitt andra mål. Förnedringen var total och värre skulle det bli.

Bara tre minuter senare tappar Bjurling in en puck och 4-0 var ett faktum. Men SSK ser ut att snygga till siffrorna genom Jens Olsson på pass av Hyvönen och Klasen. Men innan perioden är slut så har ryssarna gjort ännu ett mål, denna gång i powerplay. 5-1 efter den första perioden.

Skotten: 12-10 till CSKA

I den andra perioden slår CSKA av på takten aningens och Josefsson är inte sen att utnyttja det och reducerar mycket välförtjänt. I slutet får SSK ett fem mot tre läge utan resultat. Inte heller helt oväntat hamnar Hallin i ett stort slagsmål med en ryss. Mer av den varan skulle komma i den trejde perioden

Skotten: 14-13 till CSKA

Den tredje perioden är sju minuter ung när Hyvönen visar vilka kvalitér han besitter och serverar Klasen som bara behöver sätta pucken i öppen kasse. Reducerat igen, 3-5. Direkt efter målet får Tälje en straff som Morgan tar hand om men skjuter över. Ett gyllende läge att komma tillbaka i matchen.

Närmare än så kom aldrig Södertälje och CSKA visar att några extra veckor på is verkligen gör skillnad. All heder åt Tälje dock som aldrig gav upp trots hopplösa 1-5 efter 15 minuter.