onsdag 6 augusti 2008

Uppvisningsmatch - knappast

Luleå lirade igår mot Icebreakers i säsongens första träningsmatch. En plojmatch var nog samtliga betalande åskådare inställda på. Men så mycket ploj blev det knappast utan snarare en typiskt uppvisningsmatch utan några speciella uppvisningsnummer. Visst visade spelare som Omark, Forsberg, Sedinarna m.fl prov på ett brett register vad gäller klubbhantering, och visst fick vi se 15 mål och fyra poäng från Forsbergs klubba men så mycket mer än så blev det inte.

Självklart hade jag inte förväntade mig stordåd. Inget högt tempo å knappast några närkamper men nog hade man hållt tummarna för att Linqvist skulle spännna musklerna mot Murray eller att målvakterna skulle delta i anfallen eller att Omark skulle få ett friläge och symbolisk sätta pucken med en "Foppadragning". Men allt detta uteblev och showen likaså.

Dessutom kom det idag fram att Luleå gjorde en plus affär på detta jippo någon som känns fel då det kallas välgörenhetsmatch. Att Luleå inte har råd att gå med förlust är fullt förståligt då deras ekonomi är väldigt ansträngd men att gå med vinst känns lite väl magstarkt då publiken trodde att hela deras entrépeng skulle gå till välgörenhet. Lite brist på information känns det som.

Och ploj eller inte men nog känns det underkänt av ett elitserielag att släppa in 11 mål, oavsett motstånd...

Inga kommentarer: